Aventurijn

Vakantieweken

Aventurijn biedt vakantieweken aan op verschillende locaties in Noord-Nederland, bestemd voor kinderen en volwassenen met (een vorm van) autisme, PDD-NOS, ADHD of een licht verstandelijke beperking. Voor deze bijzondere doelgroepen zijn gedurende de schoolvakantieweken verschillende vakantieweken beschikbaar. Dit alles onder deskundige begeleiding.

Waarom een vakantieweek?

Naast het ontlasten van de thuissituatie willen we de kinderen en jongeren een leuke, afwisselende vakantieweek bieden met verrassende en aansprekende, maar ook ontspannen activiteiten. Net als bij reguliere (scouting)kampen ligt de nadruk op activiteiten die zich buiten afspelen in het bos of bij het water. Ook ontbreekt een bezoek aan leuke attracties, het zwembad of een speurtocht niet. Mits dit in het programma en bij het kind past. Het uiteindelijke programma verloopt gedeeltelijk in samenspraak met de kinderen zelf en is weersafhankelijk.

Een vakantieweek met professionele begeleiding en een duidelijke dagstructuur, binnen de wensen en (sociale) mogelijkheden van de doelgroep. Dit staat garant voor een week vol plezier en vakantiegevoel!